Boseindrun

48ste Boseindrun: 21-24 mei 2021

Boseindrun2021

Het organiseren van de 48ste Boseindrun is geen vanzelfsprekendheid. Na de afgelasting in 2020 proberen wij voor dit jaar een alternatieve editie uit te werken. Uiteraard houden we hierbij rekening met de geldende coronamaatregelen van de overheid.

Voor de 48ste Boseindrun zijn er geen voorinschrijvingen en wordt er dus ook geen inschrijvingsgeld gevraagd: de deelname is volledig gratis!

Om een samenscholing aan de start te vermijden bieden wij de lopers de gelegenheid om het parcours af te leggen gedurende vier dagen: van vrijdagmorgen 21 mei tot en met maandagavond 24 mei 2021, telkens van 8.00 u tot 19.00 u.

Om veiligheidsredenen bevindt de start zich niet meer op de parking van KFC Esperanza Pelt, maar wel aan de gemeentelijke begraafplaats (Roosendijk) in Pelt (Neerpelt-Boseind). Het parcours loopt zo volledig in bosgebied en er moet nergens een openbare weg overgestoken worden.

Voor de kinderen (onder 13 jaar) is er een kleine omloop van 600 m en voor de anderen een bosomloop van 3000 m. Iedereen kiest volledig vrij zijn tempo en ook het aantal af te leggen rondes. Het gaat dus niet om een wedstrijd maar eerder om een recreatieve loop. Het parcours blijft gedurende de vier dagen doorlopend bewegwijzerd.

Wij hebben een beperkt aantal aanmoedigingsprijzen voorzien: alle kinderen (onder 13 jaar) kunnen achteraf een prijsje afhalen en onder de andere deelnemers worden zes prijzen verloot (drie voor dames en drie voor heren). Om hiervoor in aanmerking te komen, vragen wij aan de deelnemers om een foto (selfie) te maken aan de startvlag en die, met duidelijke vermelding van de naam of namen, te posten op de facebookpagina van de Boseindrun. De namen van de winnaars zullen ook op deze pagina bekendgemaakt worden.

De prijzen kunnen afgehaald worden bij Willy Molemans (Rodenbachlaan 18/4, 3900 Overpelt) op donderdag 27 en vrijdag 28 mei tussen 14.00 en 20.00 u, of op een ander moment na afspraak (0472 595258).

Het spreekt vanzelf dat wij aan alle deelnemers uitdrukkelijk vragen om de op dat ogenblik geldende coronamaatregelen stipt toe te passen. Gelieve dus niet lang te blijven staan voor of na de loop en vermijd te nauwe contacten met andere lopers. Aan de start- en aankomstplaats zal ontsmettingsgel beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat er geen kleedkamers, douches of drankbedeling beschikbaar zullen zijn.

Wij wensen u allemaal een fijne loopervaring.

De Boseindrunners