Boseindrun

De eerste (en hopelijk laatste) Corona-run ...

Boseindrun200601a
Pinkstermaandag 1 juni 2020: normaal had op Boseind de 48ste Boseindrun moeten doorgaan, maar helaas stak de coronacrisis hier een stokje voor. De Boseindrunners lieten zich daardoor niet uit hun lood slaan en vonden een origineel alternatief: de 'Coronarun'.
 
Zij verzamelden op de startplaats (de parking van KFC Esperanza Pelt) in clubkledij en liepen gezamenlijk een rondje op het parcours, natuurlijk met aandacht voor de geldende coronaregels. Zij bleven braaf op anderhalve meter van elkaar en kregen van hun trainer de opdracht om vooral niet in te halen. Ook handjes schudden, bemoedigende schouderklopjes of goedbedoelde kusjes waren strikt verboden. Voor de start drukte voorzitter Willy Molemans de hoop uit dat deze eerste coronarun meteen ook de laatste zou zijn, zodat de 48ste Boseindrun volgend jaar in mei toch kan georganiseerd worden.
 
Voor de Boseindrunners, die zoals iedereen snakken naar het einde van de beperkende maatregelen, was het een aangenaam weerzien met elkaar en een deugddoende loopervaring in de hun zo vertrouwde omgeving.
Boseindrun200601b