Boseindrun

Boseindrun

Boseindrun 2021: En de winnaars zijn ...

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 347
Boseindrun21
Uit het zestigtal geregistreerde deelnemers aan de Boseindrun 2021 werden door onze onschuldige hand de volgende prijswinnaars gekozen:
 
- dames: Saskia Buntinx, Godelieve Van Otterdijk en Femke Cornelissen
 
- heren: Leon Peeters, Levi Daniëls en Maarten Winters.
 
Deze zes gelukkigen mogen hun prijs komen afhalen bij Willy Molemans, Rodenbachlaan 18/4 in Overpelt op donderdag- of vrijdagnamiddag (27-28 mei) tussen 14.00 en 20.00 u. Een ander moment is mogelijk, maar dan na afspraak via 0472 595258.
 
Herinnering: alle kinderen (- 13 jaar) die aan de kinderloop hebben deelgenomen, mogen ook een prijsje komen afhalen op de hierboven vermelde momenten.
 
Hartelijk dank aan alle sportievelingen voor hun inzet en ook voor de lovende commentaren over het parcours. Welkom op de 49ste Boseindrun in het pinksterweekend van 2022!

 

48ste Boseindrun: 21-24 mei 2021

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 391

Boseindrun2021

Het organiseren van de 48ste Boseindrun is geen vanzelfsprekendheid. Na de afgelasting in 2020 proberen wij voor dit jaar een alternatieve editie uit te werken. Uiteraard houden we hierbij rekening met de geldende coronamaatregelen van de overheid.

Voor de 48ste Boseindrun zijn er geen voorinschrijvingen en wordt er dus ook geen inschrijvingsgeld gevraagd: de deelname is volledig gratis!

Om een samenscholing aan de start te vermijden bieden wij de lopers de gelegenheid om het parcours af te leggen gedurende vier dagen: van vrijdagmorgen 21 mei tot en met maandagavond 24 mei 2021, telkens van 8.00 u tot 19.00 u.

Om veiligheidsredenen bevindt de start zich niet meer op de parking van KFC Esperanza Pelt, maar wel aan de gemeentelijke begraafplaats (Roosendijk) in Pelt (Neerpelt-Boseind). Het parcours loopt zo volledig in bosgebied en er moet nergens een openbare weg overgestoken worden.

Voor de kinderen (onder 13 jaar) is er een kleine omloop van 600 m en voor de anderen een bosomloop van 3000 m. Iedereen kiest volledig vrij zijn tempo en ook het aantal af te leggen rondes. Het gaat dus niet om een wedstrijd maar eerder om een recreatieve loop. Het parcours blijft gedurende de vier dagen doorlopend bewegwijzerd.

Wij hebben een beperkt aantal aanmoedigingsprijzen voorzien: alle kinderen (onder 13 jaar) kunnen achteraf een prijsje afhalen en onder de andere deelnemers worden zes prijzen verloot (drie voor dames en drie voor heren). Om hiervoor in aanmerking te komen, vragen wij aan de deelnemers om een foto (selfie) te maken aan de startvlag en die, met duidelijke vermelding van de naam of namen, te posten op de facebookpagina van de Boseindrun. De namen van de winnaars zullen ook op deze pagina bekendgemaakt worden.

De prijzen kunnen afgehaald worden bij Willy Molemans (Rodenbachlaan 18/4, 3900 Overpelt) op donderdag 27 en vrijdag 28 mei tussen 14.00 en 20.00 u, of op een ander moment na afspraak (0472 595258).

Het spreekt vanzelf dat wij aan alle deelnemers uitdrukkelijk vragen om de op dat ogenblik geldende coronamaatregelen stipt toe te passen. Gelieve dus niet lang te blijven staan voor of na de loop en vermijd te nauwe contacten met andere lopers. Aan de start- en aankomstplaats zal ontsmettingsgel beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat er geen kleedkamers, douches of drankbedeling beschikbaar zullen zijn.

Wij wensen u allemaal een fijne loopervaring.

De Boseindrunners

De eerste (en hopelijk laatste) Corona-run ...

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 1130
Boseindrun200601a
Pinkstermaandag 1 juni 2020: normaal had op Boseind de 48ste Boseindrun moeten doorgaan, maar helaas stak de coronacrisis hier een stokje voor. De Boseindrunners lieten zich daardoor niet uit hun lood slaan en vonden een origineel alternatief: de 'Coronarun'.
 
Zij verzamelden op de startplaats (de parking van KFC Esperanza Pelt) in clubkledij en liepen gezamenlijk een rondje op het parcours, natuurlijk met aandacht voor de geldende coronaregels. Zij bleven braaf op anderhalve meter van elkaar en kregen van hun trainer de opdracht om vooral niet in te halen. Ook handjes schudden, bemoedigende schouderklopjes of goedbedoelde kusjes waren strikt verboden. Voor de start drukte voorzitter Willy Molemans de hoop uit dat deze eerste coronarun meteen ook de laatste zou zijn, zodat de 48ste Boseindrun volgend jaar in mei toch kan georganiseerd worden.
 
Voor de Boseindrunners, die zoals iedereen snakken naar het einde van de beperkende maatregelen, was het een aangenaam weerzien met elkaar en een deugddoende loopervaring in de hun zo vertrouwde omgeving.
Boseindrun200601b

 

Boseindrun 2020 afgelast

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 1374

Het zat er natuurlijk aan te komen: na wat overleg (via mail) hebben we besloten om de Boseindrun 2020 (pinkstermaandag 1 juni) af te gelasten. Er is momenteel nog geen duidelijk zicht op de duur van de beperkende maatregelen en we verwachten dat ook na de opheffing van de beperkingen veel mensen terughoudend zullen zijn om deel te nemen (als atleet of toeschouwer) aan een min of meer druk bijgewoond evenement. Daarom lijkt het ons beter om de Boseindrun op 1 juni niet te laten doorgaan. Jammer, maar helaas...

Bedankt voor uw aanwezigheid!

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 2285

190610 mf boseindrun1

Mogen wij jullie allen vooreerst hartelijk danken voor jullie aanwezigheid op onze 47e Boseindrun. Met een vernieuwd concept dat u blijkbaar wel kon smaken, gezien het mooie deelnemersaantal, zowel voor de jogging als voor de wedstrijd. 

Alle foto's staan ondertussen online, u kan deze hier vinden. 

U komt toch ook naar de 47e Boseindrun?

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 2781

Boseindrun19advertentie

Op pinkstermaandag, 10 juni 2019, organiseren wij alweer onze Boseindrun, het wordt de 47e uitgave! Plaats van afspraak is wederom Voetbalterrein Esperanza Pelt (Sparrenlaan 30, (Neer)Pelt).

Om 14u30 gaan de kleuters (0-4 jaar) van start voor hun karamellenrun (25 en 50 meter)

Om 15u is er een jogging voor iedereen, met de keuze tussen een afstand van 3,3 of 6,6 km.

Om 16u is er de 'wedstrijd' over 10 km.

Het parcours is een vlakke, verkeersvrije omloop van 3,3 km, waarvan 2,5 km onverhard (bos). Elke deelnemer mag alvast op een verrassingspakket rekenen.

Tot dan!

 

Bedankt aan alle deelnemers én medewerkers !!!

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 4050

180521

Het zit er weer op, de 46e Boseindrun. Helaas was dat ook de eerste sinds 25 jaar zonder onze grote bezieler Sylvain Janssen, de 226 volwassenen aan de start herdachten hem alvast met een hartelijk applaus. Net geen nieuw record overigens, maar met 101 jeugdatleten en 226 volwassenen telden we er slechts 6 minder dan vorig jaar. Wij houden er aan alle lopers te danken voor hun aanwezigheid, net zoals alle medewerkers die dit hebben mogelijk gemaakt!

Onze fotograaf maakte er weer een uitgebreide fotoreeks van, deze kan u HIER bekijken.  

De uitslagen van de 5 km kan u HIER vinden, die van de 10 km HIER!

 

Inschrijvingen

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 7944

INSCHRIJVINGSGELD editie 2020

Kinderreeksen

  ter plaatse voorinschrijving
Karamellenrun 2 EUR

1,5 EUR

Kinderloop 4 EUR 3 EUR


Jogging & Wedstrijd 

  niet KWB-leden KWB-leden
  ter plaatse voorinschrijving ter plaatse voorinschrijving
jogging  4 EUR 3 EUR 4 EUR 3 EUR
wedstrijd 7 EUR 5 EUR 4 EUR 3 EUR


Voorinschrijven is mogelijk tot 20 mei 2020! Uw voordeel: extra korting op de inschrijvingsprijs én een gratis T-shirt! OPGELET: uw inschrijving is pas compleet nadat u ook het inschrijvingsgeld hebt betaald! Betalen kan u op rekening BE94 9794 2584 0614 (BIC: ARSPBE22)

Inschrijvingen op 1 juni:

De inschrijvingen gebeuren in de kantine van de voetbalaccommodatie van KFC Esperanza Pelt.
Vanaf 13u voor de kleuters, vanaf 14:00 voor de jogging & wedstrijd.

Wij zijn er klaar voor, u ook?

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 3225

Voor wie maandag eens gezellig wil gaan lopen, verwachten wij maar al te graag op onze Boseindrun ... het bos hebben wij alvast geveegd!

170602

Bedankt aan alle deelnemers

 • Geschreven door Marc Faes
 • Hits: 3835

Het mindere weer ten spijt - of was het net juist goed loopweer - mochten we weer een groot aantal deelnemers verwelkomen op onze 44e Boseindrun. Zo'n 130 deelnemers bij de jeugd, en aan de jogging van 5 km en aan de wedstrijden van 10 of 15 km namen iets meer dan 200 sportievelingen deel. Onze hartelijke dank alvast voor hun aanwezigheid, we hopen hen volgend jaar graag terug te zien.

Voor wie de uitslag wil zien, die kan die hier terugvinden.

Alle foto's staan ondertussen ook on-line, u kan deze bekijken via www.neerpelt.in

 

Meer artikelen...

 1. Prijsuitreiking

Subcategorieën